Välkommen till min blogg!

Här fortsätter jag sybloggandet som påbörjats under adressen http://vilde-valdemar.blogspot.com/

Namnet "hippii" ska jag inte ta åt mig äran för själv, det är nämligen det min treåring kallad sig själv innan han lärde sig sitt namn (två i:n på slutet för det är där betoningen ligger).

tisdag 29 mars 2011

På jakt! Hjälp!

Jag undrar om någon har en bit strechfrotté med JNY Designs djungeltryck i sina gömmor att sälja till mig? Lämna isf en kommentar eller maila mig! TACK!!

söndag 6 mars 2011

Första paret ut!

...eller egentligen kan man inte säga par, det är ju inga byxor, utan byxor och hoodie i ett. En helkroppsoverall (vilket ju verkar väldigt inne just nu :)) i härligt skön prickig velour. Det ultimata mysplagget. Hur som helst så är detta lite utav ett testplagg. Jag har lovat min syster en sån här till sin lilla nykomling (och vår lillkusin), då hon hjälper mig så mycket med bilder, Photoshop, design och utformande av namnlappar (ska snart beställa nya!!!), visitkort och annat. Och jag känner mig hyffsat nöjd med resultatet. Lite mer vidd i plagget skulle jag vilja ha, särskilt i ben och armar. Sen så ska jag inte göra dundermissen igen att använda mig av ett delbart jacklås. Det är ju ganska idiotiskt, men jag vet inte om ni är som jag och blir så ivriga att få klart ett plagg att man ibland helt enkelt "tager vad man haver"... Det kan bara bli bättre och troligtvis blir det inte bara en sån här till, jag gillar plagget skarpt så lillstumpan min lär nog få en till (åtminstone).

Velouren är från Ohlssons tyger, den turkosa interlocken (huva och infodring) från JNY Design och den ribbade muddväven från Bibbis textil (härlig är både den och velouren jag nyss köpte från henne).

tisdag 1 mars 2011

Symaskinslycka!

Äntligen syr jag på min efterlängtade Coverpro CPX! Tänk att jag nu har tre symaskiner, det trodde jag inte för ett par år sedan! Och även om vi inte alltid är de bästa vänner så är den en fröjd att sy med! Och en inkörningsperiod har jag alla gånger räknat med.

De första plaggen som sytts sen maskinparken uppdaterats är plagg till mina egna små godingar. Det känns skönt att börja med kläder till "sig själv" och inte beställningar då det blir lite skönhetsfel nu och då med den nya maskinen.

Omlottröjan och sparkbyxorna är sydda utifrån mönster från Ottobre, 6/07 och 5/06, tror jag. Den gulsvartrandiga velouren, som nu är helt slut, köpte jag från Mjuka tyger för länge sedan. Omlotten fick en stor knapp istället för två små tryckknappar (som det var i mönstret) eller band (som jag också funderade på). Sparkbyxorna passar perfekt på min lilla 8 månaders-tjej som jobbar för fullt med att ta sig fram på de dragiga golven i vårt gamla hus. Varma och gosiga, och med bakficka! Idéen med annan färg på fotsulan såg jag nyss hos Johanna Ahlard, hoppas det är okej att jag lånade den brilianta idéen. Johanna har också designat det elefanttyg som storebrors tröja är sydd i. Tyget är köpt från Znok Design, och tröjan är ett kapitel i sig... Min 3-åring har vuxit på sig och en del kläder i smalare modell kan se lite väl smala ut ibland på honom så jag tänkte att jag skulle testa den bredare varianten av Ottobres 301-mönster. Men ack så fel det kan bli. Den blev ett hus, tack och lov så mycket hus att jag kunde klippa upp den i sido- och ärmsömmarna och sy om den. Så den är numera en blandning av Ottobres smala och breda tröjmönster.